Marknadsanalys inför vecka 16

OMXS30

Visar en otrolig styrka. Ska vi upp och testa 2300 kanske innan det vänder ner. Har gått extremt bra i år och det vore väldigt sunt med en rekyl. Pengar är gratis, FOMO och TINA spelar in. RSI(14) i veckografen befinner sig nästan på 80, det har den endast gjort 4 ggr sedan 97. Dags att plocka pengarna av bordet kanske.

Olja

Över 71 så blir det väldigt bullish. Mycket beror på vaccinering, lockdowns, etc. Driving season närmar sig, känns mer som när än om oljepriset kommer gå upp till nya highs.. Indikatorerna i veckografen tyder dock på att det kan bli en liten andhämtning och kanske hälsar på 60 USD igen.

Guld

Gold – daily

Intressanta motstånd både på veckografen och dagsgrafen runt 1790-1810. Min känsla är att det börjar närma sig en vändning och det kan börja röra sig mot ATH snart, väldigt fin dubbelbotten som skapats. Över 1810 så är det väldigt bullish. Speciellt om börsen väljer att vända ner, vilket det ser ut som det kan vara läge för.

Bitcoin

Ser inget intressant. Det som skulle kunna vara något är coronabotten toppen från senaste rekylen 42000-3850 (coronabotten) multiplicerat med 61,8%. + 42000 = 65 577 USD. Väldigt nära dessa nivåer nu så får se vad som händer.

Intressanta aktier

BW Energy

MACD klipper signallinjen och nollinjen. Stochastics har vänt upp. Kan komma intressanta nyheter om Hibiscus när som helst. Över 29 så kommer vi röra oss mot nytt ATH tror jag. Dock kan nyheter om vaccin, lockdowns, etc påverka på kort sikt.

EQL Pharma

Stöter på tre stöd samtidigt. Stochastics i veckografen börjar indikera vändning. Tror denna kan gå bra i veckan.

Slutsats

Om börsen vänder ner tror jag att guld kan agera motpol och vända upp. Jag tycker jag ser tendenser till det, dubbelbotten i guld, RSI(14) i OMXS30 weekly är runt 80. Men det är speciella tider, nyheter kring vaccinering och lockdowns kan ha mycket stor påverkan i båda riktningar.

Driving season närmar sig och när samhället öppnar upp så kommer oljeefterfrågan att komma tillbaka med kraft tror jag. Har sedan länge varit positionerad mot det, både i Okeanis Eco Tankers som fraktar olja men även Hafnia som är ett ”product tanker” företag som fraktar dels flygbränsle och bensin, men även andra kemikalier. Av det som jag läst så ser även supply-demand bra ut för dessa segment. Intressanta tider framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s