Marknadsanalys inför vecka 17

Guld

Upp och testa av 1810-området, etablering över det så känns det väldigt bullish och MA200 vid ~1855 är inte långt borta. Tycker indikatorerna ser väldigt intressanta ut.
Korrektionsvågen avslutades fint med en dubbelbotten. Vändningen allt närmare.

OMXS30

Veckografen. Inte så mycket att tillägga till förra veckan. Väntar mest på att det ska komma en rekyl. Hade börsen stängt högre så hade ”hanging man” candlesticken sett lite finare ut.

Olja

Händer inte så mycket. Etablering över 71 öppnar för fallande trendlinjen kring 80. Tror inte att oljepriset kommer etablera sig där än. Goldman Sachs tror på 80 USD i Q3 vilket ser sannolikt ut. JPMorgan tror inte 190 USD är möjligt runt 2025. Ekonomer kan analysera hur mycket som helst och ha hur mycket fel som helst, men tanken är såklart intressant ändå. På MacroVoices så trodde inte Art Berman på 80 USD långsiktigt pga att OPEC hade så mycket ”spare capacity” och där vi var nu var en rimlig nivå. Supercycle hit och dit, den som lever får se.
Handlas kring MA50 på dagsgrafen, får se vad som händer. MA200 ligger fint parallellt med golvet på trendkanalen.

Bitcoin

Inte en aning. Men 42 000 USD känns inte omöjligt inom några veckor. Nassim Taleb var ute i media och sade att han hade sålt hela sitt innehav, intressant.

Tankar

Min spontana tanke efter första marknadsanalysen förra veckan är att det händer inte så mycket på en vecka. Men det är kul att studera lite grafer och se hur det utvecklar sig. Kanske drar ner på takten, kör månadsanalys eller mer när det sker intressanta rörelser. Mikrit Trading är en riktigt bra sida för TA och analyser.

Primärt så föredrar jag fundamenta före tekniskt även om det är väldigt intressant. Kombinationen av de två tycker jag är extra intressant.

Längtar tills COVID är över. Ska bli intressant att se vad som händer med oljepris, rater på ”product tankers”, flygresor, osv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s