Marknadsanalys, juni

Har varit dåligt med publicering här nu, mest på grund utav tentaperiod. Men även då jag hittat ett nytt program som jag skriver i för mig själv, Obsidian. Väldigt bra för P.A.R.A och Zettelkasten tycker jag.

Nu till månadens marknadsanalys, sist jag gjorde det så var det 2 maj och 10 maj skrev jag specifikt om guldet som hade brutit 1810. Oljan bröt 70 USD idag och det verkar som att det ska upp. Lyssnade på MacroVoices och veckans gäst var väldigt bullish guld, olja och uran. T om, Bono i U2 och en hel del rockstars verkar börja förespråka kärnkraft och även den amerikanska adminstrationen gör det. Det som gör att det kan vara en väldigt bra trade är dock att det är väldigt lite supply. Utanför mitt område men det är helt klart intressant att följa från sidlinjen.

Linc noterades i fredags, kul. Bengt Julander och Karl Tobieson verkar vara ett riktigt radarpar. Aktien upp 75%. Ett riktigt kvalitetsbolag i ett område där man själv kanske inte vill vara och veva så mycket.

Oavsett hur börsen går så är känslan att guld och silver verkligen ska upp. FEDs balansräkning är inte att leka med och följande utdrag från Goehring & Rozencwajgs senaste rapport är talande.

Guld

Trendlinjen är bruten. Ska väl upp och känna lite på 1923 USD innan det är dags att samla lite kraft för nästa ryck upp. ATH känns inte alltför långt borta.

Brent

Återkommer men den har brutit 71 USD, mycket intressant.

Silver

Bitcoin

Bitcoin handlas svagt. Helt klart intressant, men följer från sidlinjen.

Aktier

B3 Consulting Group

Marginalerna måste nog komma tillbaka för att det ska börja röra på sig ordentligt, nästa rapport är i augusti. Skulle aktien kliva över 56 kr så finns det nog risk att det kan bli lite tryck i aktien, just nu konsoliderar den bara kring 50 kr. MACD kors i dagsgrafen är väldigt nära.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s